Стрийминг услугата Spotify обяви, че спира да иска от абонатите на семейни

...
 Стрийминг услугата Spotify обяви, че спира да иска от абонатите на семейни
Коментари Харесай

Spotify спира да иска от потребителите на семейни планове да споделят локацията си

 Стрийминг услугата Spotify обяви, че стопира да желае от клиентите на фамилни проекти да удостоверяват местоположението си, съобщава Quartz.
В имейл до изданието компанията споделя, че е спряла тестването на функционалността, която искаше от някои консуматори на плановете  “Premium for Family ” да удостоверяват домашния си адрес чрез GPS данни. В имейли, изпратени до някои консуматори през последните две седмици,Spotify твърдеше, че „ в случай че не потвърдите [местоположението си], може да изгубите достъп до проекта “.

Прекратяването на тестовата функционалност бе доказано обществено малко по-късно. Абонатите на фамилните проекти бяха мощно разярени, че Spotify презюмира, че всички членове, ползващи фамилен профил, би трябвало да живеят на еднакъв адрес. Те посочваха, че не всички фамилии живеят в една и съща къща – някои може да работят в чужбина или пък родителите да са разграничени.

Ходът провокира и опасения към самото искане на компанията за музикален стрийминг заGPS данни, с цел да удостоверява местоположението на потребителите, както и по какъв начин това ще се отрази върху неприкосновеността на персоналния живот и сигурността. Линковете в тестовите имейли от Spotify отвеждаха потребителите до серия от интернет страници, в които се заявяваше, че „ Spotify ще употребява вашите GPS данни единствено, с цел да удостоверява местоположението ви и за нищо друго “, само че някои консуматори се оплакаха, че политиката основава „ враждебно преживяване “. Потребители на фамилни сметки в Германия бяха изключително недоволни от събирането на данните.

Не е ясно защо Spotify тества функционалността преди всичко, най-малко за момента. Миналия месецBillboard коментира, че повода може би е желанието да компенсира спадащите доходи на консуматор, преборвайки се с непозволено шерване на пароли.
По публикацията работи: Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР